România se află pe locul 28 în Europa din punct de vedere al stabilității fotbaliștilor. În medie, un fotbalist care joacă în Liga I rămâne la echipa sa aproximativ 2 ani și două luni, situând campionatul autohton pe poziția a 28-a într-un clasament al acestui capitol.
Clubul românesc cu cea mai mare stabilitate la nivelul lotului de jucători este Sportul Studențesc, care are totodată în prima formație cel mai mare număr de tineri crescuți în propria pepinieră, dintre toate echipele Ligii I.
Echipa antrenată de Florin Tene are o companie extrem de selectă în topul european al stabilității loturilor, unde ocupă locul 10 (4,10 ani) într-o ierarhie condusă de Manchester United (5,71), Dinamo Kiev (4,68) și FC Barcelona (4,48).
Iată clasamentul complet:
1. Man. United (Anglia) 5,71 2. Dinamo Kiev (Ucraina) 4,68 3. Barcelona (Spania) 4,48 4. Mattersburg (Austria) 4,41 5. Hacken (Suedia) 4,33 6. Athletic Bilbao (Spania) 4,27 7. AC Milan (Italia) 4,19 8. ȚSKA Moscova (Rusia) 4,14 9. Chelsea (Anglia) 4,13 10. Sportul (România) 4,10
Conform aceluiași studiu, realizat de Observatorul Fotbaliștilor Profesioniști, jucătorii angajați la vârsta de 25-26 de ani au cele mai mari șanse de a petrece un timp mai îndelungat la respectiva formație, fapt care reprezintă, conform statisticilor, cheia succesului mai multor echipe europene.
Nu întâmplător, 4 dintre formațiile care respectă aceste criterii, Manchester United, Barcelona, Milan și Chelsea, se numără printre favoritele la câștigarea Ligii Campionilor în acest an.
Fundașii sunt cei care rezistă cel mai îndelungat timp la o echipă, în vreme ce la polul opus se situează atacanții, fapt care arată că aceștia devin mai atractivi pe piața transferurilor de la o vârstă mai fragedă.
Introdu cuvântul căutat și apasă ENTER